Tid

I en uke er det 168 timer å fylle.

Hvis du er så heldig å jobbe,  bruker du kanskje 45 av disse timene til jobb. Kanskje må du reise litt, eller levere et barn eller to i barnehage, og da går det kanskje 9 timer til jobb og levering hver dag. Kanskje er du en sånn som er kjempe flink hver natt, og får dine tilmålte 8 timer med søvn, og det er nok egentlig ikke så veldig mange av oss. Men, tenk om du var, da har du allikevel rundt 67 timer igjen hver uke til andre ting. og hvis du da tenker deg en måned så har du ca 270 timer å bruke til det du vil. Hva bruker du denne tiden til?

«Jeg har ikke tid…» «Ukene bare flyr så fort…» «Den tidsklemma…»

Hva velger du å bruke tiden til? Løper du igjennom den fra JA til JA og til et nytt JA, også venter du på helgen for da kan du puste, men så ser du i kalenderen din at helgene begynner å fylles opp helt frem til jul, også sukker du litt oppgitt at, «Jeg har ikke tid til noe lenger…»

Øyeblikk hvor tiden står stille, og nytt vennskap møtes.

Øyeblikk hvor tiden står stille, og nytt vennskap møtes.

Jeg har mye tid.

Allikevel går tiden alt for fort. Jeg har all denne tiden med ingenting som jeg mister. All denne tiden hvor barna mine vokser og lærer og gjør, som jeg gjerne skulle vært en del av, og som jeg noen ganger er, men som aller mest bare blir borte. All denne tiden hvor livet der ute raser avsted uten at jeg i det. Mens jeg er her. Bare er. Alle de timene jeg har til andre ting, de går for fort fordi jeg er så sakte. Jeg har så mye ubrukt tid. Tenk om jeg kunne spart på den, eller tenk om jeg kunne dele den eller gi den bort.

Tenk om jeg kunne gitt bort denne tiden min til deg, Lill.

Denne uken fikk min venninne beskjed om at tiden hennes snart er slutt. Det gjør så ubeskrivelig vondt når noens tid skal ta slutt. Legene har fortalt at nå er det ingenting mer de kan gjøre. To jenter vet at tiden de har med mammaen sin skal ta slutt. Snart.

Tiden skal ta slutt. Så meningsløst. Så uvirkelig.

Tenk om jeg kunne gitt bort all denne tiden med ingenting som jeg har! Da kunne hun fått mere tid sammen med jentene sine, også kunne de laget enda flere vakre minner. Tenk om hun kunne bruke tiden min, fordi jeg tror den egentlig er god og den fortjener jo å bli brukt. Hun fortjener mere tid…

Jeg skulle ønske noen kunne stoppe tiden litt, og gjøre den sakte. Gjøre tiden langsom, og lage alle vakre øyeblikk enda lengre. Flere øyeblikk. La de vare lenge. Slik at denne siste tiden skal bli god. For det er tid. Det er fortsatt tid som skal fylles og nytes. Det skal smiles og klemmes. Det er tid til å være sammen.

Høst

Høst

Det er tid til høst. Til krystallklare morgener i høstens fargeprakt. Det er tid til lukten av kaffe. Lyden av regn mot vinduet, og høsten som blåser. Det er tid til tårer. Det er tid til venner. Til å se på bilder og til å minnes tiden som har vært. Smaken av sjokolade. Bobler på tungen. Det er tid til å leve selv når livet skal ta slutt. Det er tid, nå.

Til deg som er der ute, der utenfor labyrinten; Omfavne livet med hele deg. Elsk. Lev. Nyt. Hver dag. Stopp opp, og bruk tiden din. Du har tid. Det er tid til å ta en kaffe med en venn, eller en telefon til en det er lenge siden du har snakket med. Det er tid til å stikke innom.

Hva bruker du din tid til?

Noen mennesker treffer hjertet på en helt egen måte, og du har truffet mitt. Du setter spor kjære venn, med din modighet. Med din styrke. Med ditt smil. Selv i dette meningsløse og uvirkelige, fyller du din tid med mening. I denne tid med tårer fylles ditt nærvær og ditt rom også med latter. Du er enestående. Jeg er dypt takknemlig for å få være en del av din tid ❤

Kjære Lill Monika, du er min superhelt ❤

Den siste tiden gikk så alt for fort. Torsdag 19.september fikk himmelen en ny stjerne.

❤ Hvil i fred, min superhelt ❤

35 thoughts on “Tid

 1. Så nydelig skrevet,for en trist situasjon…livet er for jævlig innimellom….skulle gjerne gitt av tiden min selv!!!!Gjør det beste ut av tiden !!!! Takk for en tankevekker….en reality check….jeg gråter på din vennines vegne,vi kan vel alle forestille oss hvordan hun har det!!!
  Toveklem 🙂

  Liker

 2. Jeg er helt tom for ord, igjen treffer du meg midt i hjerte med det du skriver.

  Vi er i den situasjonen at vi ikke vet, vi vet ikke hva som venter, hvor lang tiden er, blir ting bedre eller blir de verre….. Det du sier er så viktig, grip tiden du har, nyt den om du kan ❤

  Jeg ønsker deg og alle dine kjære og da spesielt din venninne gode øyeblikk og at dere får fylt tiden dere har sammen med gode minner ❤

  Mange varme klemmer fra meg ❤

  Liker

 3. Tilbaketråkk: Å vente….. | heidi haaker

 4. Fint,sårt,trist og så sant.
  Har også masse tid,,,iblant føles det som det er bare noe jeg har. «Alle» har det så travelt!!
  ,,,,,,,,,,,,,,,tenker på din venninne.hun skulle så gjerne «fått» av min tid også.Sender gode tanker istedet.

  Liker

 5. Ord hjelper vel så lite når sykdomen kommer har kolsen som tar sakte og sikkert siste rest er nå på 20% av hva lunger har sliter hardt men det finnes ikke noe mere håp det er hardt hjelper lite og prøve med positive tanker og håpe bare og se hvor lenge det kan gå

  Liker

 6. Jeg leste dette innlegget flere ganger.. Du skriver så flott! Virkelig ord til ettertanke. Alle burde verdsette sin tid, for ja, den går så altfor fort, men man vet aldri når sin eller sine nære sin tid er inne. Meget leit å høre om din venninne. Sender dere gode tanker, og skulle gjerne delt min tid med dere, slik at dere hadde fått dyrket litt ekstra minner sammen. Ta vare på hverandre i tiden fremover.

  Liker

 7. Tilbaketråkk: Tida | kaffedamen

 8. Tilbaketråkk: På jakt etter tid | Ord om ord

 9. Hei

  For snart ett år siden var jeg så heldig å treffe Linda, Lill og noen venninner på Son Spa. Da hadde de nettopp gått av Danskebåten, og fortsatte jenteturen på hotellet vi hadde julebord på den kvelden. Jeg la veldig godt merke til den livsgleden og humøret til alle jentene, de danset, sang og moret seg. Fokus på livet, ikke noe annet. 3 måneder etter det fikk jeg min egen kreftdiagnose og har tenkt mye (!) på de som kjemper forgjeves mot denne for jævlige sykdommen som ødelegger for så mange. Jeg er foreløpig utenfor fare, men det treffer meg midt i pumpa når jeg hører dette.

  Jeg kjente ikke Lill, men hun var et imponerende skue der hun lo, danset og moret seg midt oppi en sånn situasjon. Jeg har skrevet det til Linda også, og det gjelder også for deg AJ.

  Keep on dancing. It’s the only way.

  Kondolerer AJ.

  Svein

  Liker

 10. Tilbaketråkk: Tid | Ta hendene til din kjære – se på dem og hold dem hardt Disse hendene skal du følge, leie og lede. Du skal få føle på varmen fra dem og kjenne en inderlig glede. De skal stryke deg og de skal holde rundt deg – de er ikke skapt for å såre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s